Doe-het-zelf sessie voor conceptontwikkeling

Je wilt mensen verbinden rondom een bepaald doel. Daarom wil je zelf een sterk concept ontwikkelen.
Maar hoe kom je verder? Waar begin je?
Welke stappen moet je zetten?

Met deze kant-en-klare powerpoint kun je zelfstandig een sterk concept ontwikkelen met een groep mensen. Je bepaalt waar je heen wilt én waar de kansen liggen die de slagingskans van je project zo groot mogelijk maken. Zo komt je idee van de grond.

149,00 incl. btw

Je stelt jezelf de vragen die Tinksel aan je zou stellen zodra je een sterk concept wilt ontwikkelen. Deze vragen zijn in de loop der jaren gefinetuned. Ze zetten je idee direct op de juiste koers: richting succes.

“Hét geheim van een sterk concept zit ‘m in de beginfase. Welke vragen stel je jezelf om je idee door te ontwikkelen? De antwoorden bepalen waar je zult eindigen. Dieper beginnen is verderop winnen.”
Jennemieke Snijders

Hoe begin je?

In stap 1 onderzoek je de intentie en wens onder je project. Je wekt daarmee enthousiasme en creatiekracht op. Die heb je in deze beginfase nodig om je idee van de grond te krijgen. En je verbindt alle organisatoren rondom hetzelfde doel. Hoe eerder alle neuzen dezelfde kant op staan, hoe soepeler het creatieproces.

In stap 2 onderzoek je de waarde van je project, gezien door de ogen van de ander. Kun je die waarde goed onder woorden brengen, dan vergroot je de kans dat de ander zegt: “wauw, hier wil ik aan meedoen”.

Aan het einde van deze twee stappen heb je de basis-ingrediënten om je project betekenis en waarde te geven. Daarna ga je verder met de creatieve vertaling. Dat doe je in stap 3, 4 en 5.

Aan het einde van de creatieve sessie(s) heb je zelfstandig een sterk concept ontwikkeld.

Hoe werkt het?

  • Organiseer de sessies bij voorkeur met minimaal 2 personen. Je hebt sowieso een vragensteller/notulist nodig. De ander kan dan makkelijker vrijuit denken.
  • Beantwoord alle vragen per stap.
  • De vragensteller/notulist let goed op: welke woorden worden benadrukt met lichaamstaal en klemtoon? Daar zit overtuigingskracht in. Noteer de precieze woorden zéker.
  • Noteer alle antwoorden op elke vraag. Maar noteer ze niet in een lijst! Faciliteer toegang tot je creatieve vermogens: schrijf de antwoorden op losse papiertjes. Of op een groot wit vel. Zo overzie je veel makkelijker het geheel. En je ziet meteen waar de kansen en antwoorden liggen. De powerpoint vertelt je hoe je die papiertjes vervolgens het beste kunt rangschikken.
  • Doe niet alle stappen in één keer. Check of je nog fris bent. Neem pauze indien nodig. Verdeel de stappen over diverse sessies indien nodig.

Hoe lang duurt zo’n sessie?

  • Dat is sterk afhankelijk van de aard van het idee. De ene keer lukt het in 2 uur. De andere keer in 3 dagdelen. Doe zelf een inschatting aan de hand van je idee.

Aan het einde van de doe-het-zelf sessie(s) heb je zelfstandig een sterk concept ontwikkeld.

149,00 incl. btwToevoegen aan winkelwagen