Doe-het-zelf sessie voor conceptontwikkeling

Je hebt een goed idee, maar je komt er niet verder mee. Welke stappen moet je zetten?

Met deze DHZ-sessie voor conceptontwikkeling leg je zelf de bodem onder succes.

Lees meer >

79,95 incl. btw

Wil je zelfstandig een sterk concept ontwikkelen voor een muziek- of cultuurproject? Dan is deze doe-het-zelf-sessie de oplossing.

Je krijgt de kicktstartvragen die Jennemieke aan je zou stellen als jullie samen een conceptsessie zouden organiseren. Deze vragen zijn in de loop der jaren gefinetuned. Ze zetten je idee direct op de juiste koers: richting succes.

“Het geheim van een sterk concept zit ‘m in het begin. Mensen willen een goed gevoel krijgen bij je idee. Op gevoelsniveau beginnen is verbinding winnen. Maar hoe doe je dat? Waar moet je beginnen? Hoe kom je tot de kern? Hoe geef je de ander het gevoel dat jouw idee klopt? Deze sessie haalt dat boven.”
Jennemieke Snijders

Hoe begin je?

  • In stap 1 ga je onder de motorkap. Je ontdekt de intentie en wens onder je project. Het eindpunt wordt kraakhelder. Je idee krijgt groeikracht. Organisatoren worden enthousiast. Ze gaan vóelen: ‘dit wordt geweldig!’
  • In stap 2 ontdek je de slagingskansen onder je idee. Je onderzoekt de waarde van je project, gezien door de ogen van de ander. Kun je die waarde goed onder woorden brengen? Dan is de kans veel groter dat de ander straks zegt: “dit voelt goed, hier wil ik aan meedoen”.
  • Je hebt nu de basisingrediënten om je idee van de grond te krijgen. Daarna ga je verder met de creatieve vertaling. Dat doe je in stap 3, 4 en 5.
  • Aan het einde van de creatieve sessie(s) heb je zelfstandig een sterk concept ontwikkeld.

Hoe werkt het?

  • Organiseer de sessie(s) bij voorkeur met minimaal 2 personen. Je hebt een vragensteller/notulist nodig. De ander kan dan makkelijker vrijuit denken.
  • Beantwoord alle vragen per stap.
  • De vragensteller/notulist let goed op: welke woorden benadrukt de ander met lichaamstaal en klemtoon? Daar zit gevoel en overtuigingskracht in. Noteer de precieze woorden zéker. We willen eerst ónder de motorkap.
  • Noteer alle antwoorden op elke vraag. Faciliteer toegang tot je creatieve breindeel: schrijf de antwoorden niet in een lijst, maar op losse papiertjes. Of op een groot wit vel. Zo overzie je veel makkelijker het geheel. En je ziet meteen waar de kansen en antwoorden liggen. De powerpoint vertelt je hoe je die papiertjes vervolgens het beste kunt rangschikken.
  • Doe niet alle stappen in één keer. Check of je nog fris bent. Neem pauze indien nodig. Verdeel de stappen over diverse sessies indien nodig.

Hoe lang duurt zo’n sessie?

  • Dat is sterk afhankelijk van de aard van het idee. De ene keer lukt het in 2 uur. De andere keer in 3 dagdelen. Doe zelf een inschatting aan de hand van je idee.

Aan het einde van de doe-het-zelf sessie(s) heb je zelfstandig een sterk, kansrijk concept ontwikkeld.

79,95 incl. btwToevoegen aan winkelwagen