We zitten midden in de coronatijd. Zingen met meer dan twee personen blijft voorlopig verboden. Maar juist in deze lastige tijd is het fijn om te mogen zingen.

Vandaar het project Zing Lekker Je Eigen Liedje. Speciaal voor mensen die graag zingen en wel eens een solo willen proberen zonder publiek. Ook mooi als betekenisvol cadeau voor je partner, ouder, vriend of kind.

Wat houdt dit project in?


Je studeert een liedje in dat betekenisvol is voor jou. Dat mag elk nummer zijn, van rocknummer tot ballad. Jij bepaalt.


Jennemieke Snijders begeleidt je vijf repetities lang om het liedje op en top in te studeren. Ze zorgt voor de pianobegeleiding en geeft je feedback. Je leert om als een solist te zingen.


Aan het eind nemen we je liedje op. Dat doen we in een documentaire-achtige setting met mooi licht en goede opnamemicrofoons. Je vertelt vooraf waarom je het liedje gekozen hebt of waarom je meedoet aan dit project. Daarna nemen we je liedje op in maximaal drie takes. Zo ontstaat een echt live-gevoel.


De opname wordt nabewerkt, zowel qua beeld als geluid. Zodat het eindresultaat top is.


Jouw opname wordt in de grote gezamenlijke eindfilm gemonteerd. Daarin komen alle ‘liedjesportretten’ van alle deelnemers. Deze eindfilm wordt vertoond aan de familieleden en vrienden die jij uitnodigt. Streven is om de film in de bioscoopzaal van het Hart van Heuze te vertonen op groot scherm.


Afhankelijk van de coronaregels kun je eind maart/begin april misschien toch een live-optreden doen voor familieleden en vrienden. Even uit je comfortzone. Maar dit laatste is nog onzeker in verband met de regelgeving. Je bepaalt zelf of je aan dit optreden mee wilt doen. Is geen must.