Wie is Jenne Snijders?

"Ik ben eigenlijk een soort ideeënhelper"

Ik ben Jennemieke Snijders. Bijnaam Jenne. Om één of andere reden is het voor mij makkelijk om de onzichtbare principes onder een goeie creatie snel te doorzien. Daardoor kan ik ideeën omzetten in projecten die raken.

 

 

Opleiding
Ik ben mijn loopbaan begonnen als muziekprofessional, opgeleid aan het Conservatorium van Maastricht. Later deed ik de opleiding voor conceptontwikkelaar in de Communicatie. Sinds 2007 run ik creatiebedrijf Tinksel.

Wat is conceptontwikkeling eigenlijk?
Conceptontwikkeling is de manier waarop je een idee of project opzet. Als conceptontwikkelaar bedenk je de route om het idee van A tot Z uit te werken. Een goeie conceptontwikkelaar houdt je gefocust op wat je wilt bereiken.

Het idee is nooit het probleem. Het probleem is de creatieroute.
Goeie ideeën zijn er genoeg. Maar weinig daarvan worden een succes. Dat komt omdat veel mensen de verkeerde creatieroute volgen.

Ze beginnen niet diep genoeg. Ze gaan voorbij aan wat ze nou eigenlijk teweeg willen brengen. En ze worden te snel concreet. Denken al in vaste vorm voordat ze onderzocht hebben waar de waarde van het idee in schuilt voor de ander. Het is dan moeilijk om iets te maken waar andere mensen écht op aanhaken.

Daar zijn gereedschappen voor
Die komen deels uit mijn gereedschapskist als conceptontwikkelaar. En deels uit mijn ervaring als muzikant, dirigent en songwriter.

Van de muziek heb ik geleerd hoe je mensen raakt. Die kennis vertaal ik naar nieuwe gereedschappen voor conceptontwikkeling. Ik gebruik ze in mijn werk en deel ze graag in mijn boeken.

Gevoelig vrouwke
Ik geloof dat het succes van een project afhangt van de betekenis die het heeft voor de ander. Die ontdek je pas als je je in de ander verplaatst.

Mezelf verplaatsen in de ander doe ik automatisch. Ben van de sensitieve soort. Dit aanvoelen van de ander gebruik ik in mijn werk. Bijvoorbeeld door drempels weg te nemen die mensen weerhoudt om een project te omarmen. Ik hou ervan als dingen stromen.

 

Naast het werk
Ik schrijf en produceer graag songs en videoclips voor de band Brother Moon. Ook in mijn vrije tijd ben ik altijd iets aan het maken, schrijven, knutselen, ontwerpen, fotograferen, filmen enzovoort. Can’t help it.

 

Alle video's van m'n bandje op een rij

Heb je een idee voor een project? Maar weet je niet precies hoe je het van de grond krijgt?