Leer

WAAROM de Stemsportschool?

De Stemsportschool is een korte, eenvoudige training in boekvorm, waarmee je je stembanden binnen no-time in topconditie krijgt en houdt. Voor zangers die zangles een brug te ver vinden, maar die wel hun stem op een goede manier willen gebruiken. Waarom ontwikkelde Tinksel deze methode?

Auteur Jennemieke Snijders vertelt:

De Stemsportschool heb ik ontwikkeld omdat ik veel met amateurzangers aan muziekprojecten werk. Ik merk dat ze vaak last krijgen van hun stem, doordat ze hun stem op een verkeerde manier gebruiken. Op zich hebben ze wel interesse in zangtechniek, maar vinden ze het een brug te ver om op zangles te gaan. Daarom heb ik de 12 meest essentiële basisoefeningen gebundeld in boekvorm.

Deze basisoefeningen horen thuis in het repertoire van elke zanger. Of je nu in een band, zanggroep of koor zingt: met hulp van namen als ‘de pauw’ of ‘de olifantenpoot’ en de stap-voor-stap-illustraties ontstaat een stevige afdruk in je brein. Zodat je direct begrijpt wat de bedoeling is.

Het boek is onderverdeeld in vier delen: warming-up, conditietraining, krachttraining en cooling down. De peptalk geeft handige tips die je helpen om goed voor je stem te zorgen. Denk aan items die in je stemsporttas thuishoren, tips om blessures te vermijden en trucs om met spanning voor de wedstrijd om te gaan.

Het boek kwam in samenwerking met logopediste Rianne Eilers van Groepspraktijk Eilers tot stand.