De KrachtClub

sportconcept

De KrachtClub is bedacht om het vrouwen makkelijk te maken om aan krachttraining te doen. Het concept neemt de drempels weg om goed voor je lijf te zorgen. Het concept neemt de drempels weg om goed voor je lijf te zorgen.

De KrachtClub begint als een praktisch probleem van Jenne
Ik voel me fijner als ik aan krachttraining doe. Maar waarom houd ik het zo moeilijk vol? Hoe zorg ik ervoor dat ik wel aan krachttraining blijf doen? Wat zijn de pijnpunten en hoe kan ik die oplossen? Dat vraagt Jenne zich af.

Ze bedenkt een sportconcept
Het is gebouwd op vijf pijlers. Vrouwen doen samen aan krachttraining. Dat geeft net even dat extra duwtje om te gaan. Je doet geen saaie oefeningen met apparaten, maar met kettlebells. Elke training is daardoor anders en duurt maar 45 minuten. Het kost je maar een beetje van je dagelijkse leven. En je hoeft niet zelf te bedenken wat je gaat doen. Dat doet de instructrice. Je hoeft alleen maar te verschijnen op een vast tijdstip.

Jenne gaat met het concept naar een instructrice
Wil jij binnen dit concept les geven? Dat vindt de instructrice goed. Jenne maakt een website, een folder en een persbericht om mensen te enthousiasmeren voor de 12-weekse pilot op vrijdagochtend. Die zit snel vol met 30 deelnemers. De groep moet in tweeën verdeeld worden.

De pilot bevalt, de KrachtClub wordt een officiële club
Er wordt een tweede instructeur aangetrokken om ook op dinsdagavond les te geven. Ook die twee trainingsgroepen zitten binnen no-time vol. De KrachtClub wordt een officiële stichting. Drie vrijwilligers runnen de boel. Een vijfde trainingsgroep volgt.

Inmiddels bestaat de KrachtClub uit 75 leden
Het maximale aantal plekken is zo goed als bereikt. Ook mannen vragen of ze mee mogen doen. Maar uitbreiding kan niet in verband met overige activiteiten in de gymzaal. Blijkbaar wil iedereen aan krachttraining doen. Als je de juiste drempels maar wegneemt.

Bekijk de website van de KrachtClub >