Miracles & Wonders

muziekproject

Miracles & Wonders is gemaakt om mensen te laten ervaren wat eerlijke muziek is.

“Wat een belachelijk goede voorstelling! Niet normaal… Dank allemaal voor deze belevenis.”
Reactie van een bezoeker

 

Miracles & Wonders begint aan een tuintafel in Mierlo
We zitten met vijf creatieve breinen samen. Klaar om een invulling te bedenken voor de nieuwe voorstelling van showkoor Erato.

We beginnen het creatieve proces met de kickstartvragen van Tinksel
De intentie is om luisteraars onderdeel te maken van Erato. Om ze écht te raken. Niet show staat voorop, maar eerlijke muziek van hoge kwaliteit. Muzikaal met de billen bloot.

Maar hoe krijgen we dat voor elkaar?
We maken de rigoreuze keuze voor een ronddraaiend podium. Met het koor in het midden en het publiek eromheen. No place to hide. Het ronde podium vormt het creatieve kader. Met dit kader maken we alle keuzes die nog volgen. Bijvoorbeeld voor repertoire, projectie, licht, kleding, beweging, decor en aankleding.

In eerste instantie stuit het ronde podium op weerstand onder de leden
Is dat niet veel te spannend? Zingen op zo’n korte afstand van het publiek? Zonder rugdekking? Door elkaar heen, zonder je vertrouwde stemgroepleden dicht bij je? Met de gezichten van elkaar afgewend, zonder dirigent voor je neus? En dan ook nog muzikaal hoogstaande dingen doen?

Het vertrouwen wordt teruggewonnen
Jennemieke verdeelt het koor in ankers. Een anker is een stemgroep van drie dezelfde personen, die altijd bij elkaar in de buurt staan. Leden staan dus nooit ‘alleen’. Cirkels in een cirkel.

Daarnaast oefenen de leden op het muzikaal vinden van elkaar
Jennemieke helpt de leden om langzaamaan de omschakeling te maken van elkaar zien naar elkaar horen. Er ontstaat een onzichtbaar web in de groep, waarin elk lid zich steeds veiliger voelt.

De theaterzaal popt op
In de laatste twee maanden werken leden en vrijwilligers met man en macht aan de pop-up theaterzaal. Een tijdelijk leegstaande komkommerloods doet daarvoor dienst. Inclusief zelfgemaakt ronddraaiend podium, tapijt, doeken, verlichting etc. Ook de kroeg voor de afterparty wordt door leden en vrijwilligers ingericht en aangekleed.

In 4 dagen verwelkomt Erato ruim 1100 luisteraars in haar midden
De reacties zijn overweldigend.

Lees de recensie in het ED (pdf) >