Muziek & Meer

muziekmethode

De belevingswereld van Muziek & Meer Digitaal is gebouwd om groepsleerkrachten vertrouwen te geven om zélf muziekles te geven. Want goed voorbeeld doet volgen.

Schooldirecteur met een idee
De directeur van basisschool de Klarinet uit Lisse komt met het idee. Hij vraagt Tinksel om een muziekmethode te creëren voor de groepen 1 t/m 8 van zijn school. Liefst een belevingswereld waar alle groepsleerkrachten zelf hun weg kunnen vinden. Want momenteel krijgen de leerlingen geen muziek.

Jenne ontwikkelt eerst een visie
Goed muziek- en creativiteitsonderwijs gaat in de basis om het bieden van vertrouwen en veiligheid. Dat geef je door zelf een inspirerend rolmodel voor je leerlingen te zijn. Je bent niet bang om je eigen geluid te laten horen. Je laat aan je leerlingen zien hoe je over je eigen muzikale onzekerheid heen stapt. Je durft gewoon te dóen. Je verschuilt je niet achter een online muziekjuf. Dat is talentontwikkeling op z'n best.

 

Vervolgens gaat Jenne op onderzoek uit
Welke drempels liggen in de weg om zelf muziekles te geven? Zijn er werkvormen die leerkrachten een sterk gevoel? Kan ik die combineren met muziek?

Het resultaat is een muziekbeleving die veel verder gaat dan zingen
Jenne bepaalt eerst de werkvormen. Denk aan spreken over muziek, bewegen, luisteren, creëren, presenteren, muziek maken, muziek ontdekken en muziektaal. Daarna maakt Jenne alle content zelf, met hulp van twee jonge meiden.

De methode neemt alle ‘moeilijke muzikale dingen’ uit handen
Leerkrachten krijgen op strategische punten een extra duwtje in de rug. Vandaar de titel. Muziek & Meer.

Inmiddels krijgen leerlingen door heel Nederland muziekles uit deze methode.

Bekijk de website van Muziek & Meer Digitaal >