Lumberjack

muziekvoorstelling

De beleving Lumberjack is gebouwd om mannen te laten ervaren wat samen zingen is.

“Mannenkoor Lumberjack een voltreffer.”
Artikel op Siris.nl

Project Lumberjack begint als een ideetje
Jenne's brein ontvangt een idee. Een eenmalig mannenkoorproject met mannen die nooit eerder hebben gezongen. Dat zou gaaf zijn.

Het duurt vijf jaar voor het zover is
In de tussenperiode laat Jenne het idee regelmatig vallen. Bij de fietsclub, in de kroeg, op familiefeestjes. Er blijkt animo voor te zijn.

In januari 2019 is de tijd rijp
Jenne legt de eerste conceptpresentatie voor aan vier mannen. De bedoeling: een eenmalig op-en-top mannelijk optreden waar de kracht vanaf spat. Met karaktervolle, stoere nummers, maar ook gevoelige ballads. Door mannen die nooit zingen. Afgepast in 30 repetities. De titel: Mannenkoor Lumberjack. De vier mannen zien er wel wat in.

Moet je doen!
Om het concept verder van de grond te krijgen, vraagt Jenne vier opperhoofden om het project mee te organiseren. Er komt een dorpsbrede folder. Het geeft antwoord op vragen als moet je kunnen zingen om mee te mogen doen? en wanneer is de training?

De informatiebijeenkomst is veel drukker dan verwacht
Mannen hebben er zin in! Met 75 leden moet de inschrijving binnen drie dagen op slot. De organisatie schroeft het geplande aantal voorstellingen op van twee naar vier. Het zijn er nog veel te weinig om alle belangstellenden van een kaartje te voorzien. Ze zijn binnen no-time uitverkocht.

Alle liedjes worden uit het hoofd geleerd
De ijzersterke begeleidingsband wordt uitgebreid met blazers en slagwerkers. In 30 repetities werken de mannen toe naar een onvergetelijke, doelgerichte ervaring vol saamhorigheid en gezelligheid. Jenne schrijft alle koorarrangementen zelf.

Ondertussen werken verschillende werkgroepen het creatieve kader verder uit
Denk aan Artistiek, Aankleding, Podium, Muziek, Horeca etc. Iedereen werkt met man en macht om van Lumberjack iets onvergetelijks te maken. Omdat iedereen hetzelfde einddoel voor ogen heeft, verloopt de organisatie vlekkeloos.

Het resultaat is veel meer dan een geslaagd eindresultaat
Het project draait op de onderlinge verbondenheid van de mannen. Het enthousiasme van alle deelnemers om samen dit project krachtig neer te zetten, is aanstekelijk. Een beleving voor het leven.

Bekijk hier de interviews met enthousiaste Lumberjackers op Siris >

Lees hier het interview met vier Lumberjackers in het Eindhovens Dagblad (pdf) >