Hoe werkt lax vox? En hoe kom je aan een lax vox slang?

lax vox slang

Je hebt nodig

  • een slangetje van ± 30 cm lang en ± 8-10 mm dik
  • een flesje water, 1/3 gevuld

zo doe je het

Je steekt het slangetje ongeveer 2-3 cm in het water. Dan sluit je je lippen rondom het slangetje. Vervolgens zing je een lange oe door het slangetje heen. Het water begint te borrelen. Laat je wangen lekker los, zodat ze mee gaan trillen. Je kunt ook glijbaantjes op oe zingen (de officiële term hiervoor is glissando).

Herhaal zo lang je wilt en adem door je neus.

Waar is lax vox goed voor (ook wel 'bubbelen')?

Bubbelen helpt bij heesheid: het masseert en ontspant je stemapparaat en vermindert pijn.

Daarnaast is het een fantastische, eenvoudige techniek als je jouw stemtechniek wilt verbeteren: je gebruikt automatisch de juiste ademhaling en je leert om met meer resonans te zingen/spreken. Daardoor ga je makkelijker zingen/spreken en forceer je minder. Bovendien benut je de volle klank van je stem. Écht een aanrader als je meer uit je stem wilt halen!

Hoe krijg je het in je systeem?

Bubbelen heeft alleen maar zin als je het ook werkelijk regelmatig oefent. En dat blijkt in de praktijk het moeilijkst.

Als je het koppelt aan een dagelijkse, al bestaande handeling, help je jezelf om het in je systeem te krijgen. Bubbel bijvoorbeeld even na het tandenpoetsen of voor de lunch. Je zult snel resultaat merken.

Lax Vox slang bestellen

Aan de slag met bubbelen? Bestel hier een lax vox slang voor 6,95 euro inclusief verzendkosten. Je komt op de muziekwebsite van Tinksel, genaamd de RepetitieProfessor.


Artikel delen

|

Geen blog meer missen?


Over Jenne

“Ik ben eigenlijk een soort ideeënhelper.”

Jenne Snijders is conceptontwikkelaar. Ze bedenkt en ontwikkelt belevingsconcepten, schrijft methodes en boeken voor creatieversnelling en werkt als songwriter en dirigent. Studeerde ooit af in de Communicatie en aan het Conservatorium.