OVER Jenne

Ik ben Jennemieke Snijders. Bijnaam Jenne.

Om één of andere reden is het voor mij makkelijk om de principes onder een goeie creatie snel te doorzien. Daardoor kan ik als een speer ideeën realiseren. Projecten, verhalen, ontwerpen, liedjes, websites of wat dan ook. Ik realiseer ideeën zo, dat mensen er makkelijk op aanhaken.

 

Het probleem is niet het idee. Het probleem is de creatieroute.
Goeie ideeën zijn er genoeg. Maar weinig daarvan worden een succes. Dat komt omdat mensen massaal de verkeerde creatieroute volgen. Ze beginnen te vlug, gaan voorbij aan hun intentie. Ze vergeten om in de schoenen van de ander te gaan staan. Ze onderzoeken niet waar de werkelijke waarde van hun idee in schuilt. Ze weten niet hoe ze zich moeten verbinden met hun eigen inspiratie. Laat staan dat ze dan iets kunnen maken waar andere mensen op aanhaken.

Terwijl er gereedschappen voor zijn om ideeën soepeltjes te realiseren. Die komen uit de gereedschapskist van de conceptontwikkelaar.

Wat is conceptontwikkeling?
Conceptontwikkeling is de manier waarop je een idee opzet. Als conceptontwikkelaar bedenk je dus niet het idee, maar bedenk je de route om het idee van A tot Z uit te werken. Een goeie conceptontwikkelaar houdt je gefocust op dat wat je wilt bereiken.

"Mag de muziek wat zachter?"
Ik ben een gevoelig vrouwke. Niet alleen voor geluiden. Maar ook voor anderen. Ik stem me makkelijk af. Ik zie snel wat er nodig is. Voel waar de ander heen wil of vastloopt. Dat is ook meteen mijn grootste probleem. Want ik ga vanwege m'n sensitiviteit snel voorbij aan wat ik zelf wil creëren. Ik heb in het verleden als conceptontwikkelaar gewerkt voor grote landelijke bedrijven, maar ook voor lokale verenigingen. Nu creëer ik alleen nog maar dingen, die mensen helpen om verder te komen met hun eigen ideeën.

Opleiding
Ik ben opgeleid als conceptontwikkelaar aan de opleiding Concept & Creatie (Communicatie). En aan het conservatorium van Maastricht. Met Tinksel hoop ik je te inspireren om dat wat van binnen zit naar buiten te brengen. Vergroot je creatiekracht!

”Jennemieke is voor mij de koningin van de verbinding. Ze neemt verantwoordelijkheid, laat dingen niet in de soep lopen. Verbergt niks. Kan alles bedenken en maken. Ze is gevoelig in de zin dat niets haar ontgaat.”
”Jennemieke maakt helder wat de kracht en de kern van je project is. En ze maakt het concreet en toegankelijk.”
”Het is fijn bouwen met Jennemieke. Ze heeft veel kennis, is eerlijk en weet waar het om draait.”
“Volledig zichzelf. Bescheiden, kwetsbaar en een powervrouw tegelijk.”

mensen die ik bewonder

STING
De schoonheid en mystiek van zijn liedjes vind ik schitterend. Voor de manier waarop hij het hele potentieel van zijn muzikale talent weet te benutten, maak ik een diepe buiging.
ES DEVLIN
Decorontwerper voor o.a. U2, Beyonce, Muse. Maakt ongelooflijk, magisch werk. Heeft de vrijheid om zonder terughoudendheid te creëren. Dat je het zó kunt laten stromen: wow.
TOON SNIJDERS
M’n eigen pa. Verongelukte in 1981, ik heb hem nooit leren kennen. Maar de liefde die hij te geven had, voel ik tig jaar na dato via anderen als ze over hem vertellen. Ik hoop dat ik net zoveel te geven heb.
PAUL McCARTNEY
Dat een mens van vlees en bloed zo’n legende kan worden, puur op basis van zijn creatieve vermogens. Inspirerend. Maakte hem ooit mee tijdens een concert. Een jonge geest in een versleten jas.