OVER JENNEMIEKE EN DE SPRINGSTEEN-METHODE

Mijn voornaamste doel: bovenhalen wat in jou (en in mij) verborgen zit. En daarmee verbinding en verwondering teweeg brengen. Dat kan op muzikaal vlak zijn maar ook op creatief vlak.

Ik help je om boven tafel te krijgen wat jij teweeg wilt brengen met je project. En wat je aan beelden, woorden of muziek moet creëren om dat voor mekaar te krijgen. Want dat zijn de elementen waarmee jij communiceert met andere mensen. En waarmee je dus gigantische invloed hebt op het succes van je project (of niet 😊).  

Wat ik echt heel goed kan, is jou vertrouwen geven om eruit te halen wat erin zit. Ik neem je aan de hand om van elk project een succes te maken.

Ik ben opgeleid als conceptontwikkelaar (Concept & Creatie, Fontys Hogeschool Eindhoven) en als AMV/OMB-er aan het Conservatorium van Maastricht. Daarnaast deed ik de opleiding BCL (Brein Centraal Leren): ik weet hoe je binnenkomt in het brein. Ben supercreatief en hartstikke muzikaal.

Bekijk mijn diensten en vaardigheden >

CREËREN IS MAGIE

Creëren is voor mij magie. Het geeft me grip op dat wat zich niet laat grijpen. In al mijn productieve jaren als creatiestrateeg, conceptontwikkelaar en muzikant ontdekte ik waarom het ene project wel ooh's en aah's oproept en het andere niet.
Wat ik ontdekte over mensen raken
Wil je dat je creatieve project mensen écht raakt, dan is het onzichtbare beginkader allesbepalend. Weet je hoe je de  stuwkracht onder je idee kunt 'pakken', dan eindig je hoger. Het draait in creativiteitsland namelijk niet om wat je ziet, hoort of leest, maar om wat je níet ziet, níet hoort en níet leest. Het draait om wat mensen erbij vóelen.
Het voelaspect sturen is de sleutel
Toch beginnen veel mensen aan een creatief project zonder een duidelijk plan om dit voelaspect te sturen. Onder het mom van: ‘geen vaag gezwets, er moet resultaat op tafel!’ Gek genoeg investeren ze daardoor juist hun tijd, geld en energie in realisatiestappen, die uiteindelijk hun doel missen: het resultaat komt niet binnen bij de ander. Er ontstaat geen verbinding, verwondering, enthousiasme of kippenvel. Het applaus is plichtmatig, de respons niet zoals verwacht. Je hebt iets gemaakt dat niet doet wat jij wilt dat het doet. Zonde na al die investering!
Hoger eindigen door dieper te beginnen
Bouw je aan een creatief project zonder helderheid over wat je nu eigenlijk teweeg wilt brengen, dan bouw je op drijfzand. Het realisatieproces verloopt stroef, stappen worden in een ondoordachte, tijdrovende volgorde gezet of je raakt ergens onderweg gefrustreerd en verdeeld. Je wensen worden niet gehoord, het potentieel van je talenten wordt niet benut en de kracht van je idee komt niet over zoals gehoopt.
Mijn Springsteen-methodiek helpt je om dieper te beginnen en hoger te eindigen. You can’t start a fire without a spark.

Wat anderen over mij zeggen

”Jennemieke maakt helder wat de kracht en de kern van je project is. En ze maakt het concreet en toegankelijk.”
”Het is fijn bouwen met Jennemieke. Ze heeft veel kennis, is eerlijk en weet waar het om draait.”
“Volledig zichzelf. Bescheiden, kwetsbaar en een powervrouw tegelijk.”
”Jennemieke is voor mij de koningin van de verbinding. Ze neemt verantwoordelijkheid, laat dingen niet in de soep lopen. Verbergt niks. Kan alles bedenken en maken. Ze is gevoelig in de zin dat niets haar ontgaat.”
“Jennemieke heeft een heel eigen geluid. Dat zit ‘m in haar stem. En ze vertelt mooie verhalen.”

MENSEN DIE IK BEWONDER

STING
De schoonheid en mystiek van zijn liedjes vind ik schitterend. Voor de manier waarop hij het hele potentieel van zijn muzikale talent weet te benutten, maak ik een diepe buiging.
ES DEVLIN
Decorontwerper voor o.a. U2, Beyonce, Muse. Maakt ongelooflijk, magisch werk. Heeft de vrijheid om zonder terughoudendheid te creëren. Dat je het zó kunt laten stromen: wow.
TOON SNIJDERS
M’n eigen pa. Verongelukte in 1981, ik heb hem nooit leren kennen. Maar de liefde die hij te geven had, voel ik tig jaar na dato via anderen als ze over hem vertellen. Ik hoop dat ik net zoveel te geven heb.
PAUL McCARTNEY
Dat een mens van vlees en bloed zo’n legende kan worden, puur op basis van zijn creatieve vermogens. Inspirerend. Maakte hem ooit mee tijdens een concert. Een jonge geest in een versleten jas.