OVER JENNEMIEKE EN DE SPRINGSTEEN-METHODE

Veelzijdigheid is mijn kracht. Creativiteit mijn gereedschap. Ben altijd iets aan het maken. Op een doordachte manier. Heb voelsprieten van hier tot Tokio. Een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Ben een doener en een denker. Een maker en een dromer. Toegewijd om liefde voor creatie te transformeren naar betekenisvolle projecten, die écht binnenkomen bij mensen.

CREËREN IS MAGIE

Het allerliefste wat ik doe, is mijn creatie- en muziektalenten gebruiken om verbinding en verwondering teweeg te brengen. Creëren is voor mij magie. Het geeft me grip op dat wat zich niet laat grijpen. Als je mij als kind had verteld dat dit mijn werk zou worden, had ik een gat in de lucht gesprongen. Van jongs af aan produceer ik allerlei creaties. Van kikkerduikplanken tot wonderliedjes.
Wat ik ontdekte over mensen raken
In al mijn productieve jaren als conceptontwikkelaar, muzikant en professioneel knutselaar, ontdekte ik waarom het ene creatieve project ooh’s en aah’s oproept en het andere niet. Mijn grootste ontdekking: wil je dat je creatieve project mensen écht raakt, dan is het onzichtbare beginkader allesbepalend. Weet je hoe je de  stuwkracht onder je idee kunt 'pakken', dan eindig je hoger. Het draait in creativiteitsland namelijk niet om wat je ziet, hoort of leest, maar om wat je níet ziet, níet hoort en níet leest. Het draait om wat mensen erbij vóelen.
Het voelaspect sturen is de sleutel
Toch beginnen veel mensen aan een creatief project zonder een duidelijk plan om dit voelaspect te sturen. Onder het mom van: ‘geen vaag gezwets, er moet resultaat op tafel!’ Gek genoeg investeren ze daardoor juist hun tijd, geld en energie in de verkeerde realisatiestappen, die uiteindelijk hun doel missen: het resultaat komt niet binnen bij de ander. Er ontstaat geen verbinding, verwondering, enthousiasme of kippenvel. Het applaus is plichtmatig, de respons niet zoals verwacht. Je hebt iets gemaakt dat niet doet wat jij wilt dat het doet. Zonde na al die investering!
Hoger eindigen door dieper te beginnen
Bij navraag blijkt vaak dat het realisatieproces stroef verlopen is, dat stappen in een ondoordachte, tijdrovende volgorde zijn gezet of dat de betrokkenen ergens onderweg gefrustreerd en verdeeld zijn geraakt. Hun wensen zijn niet gehoord, het potentieel van hun talenten is niet benut en de kracht van hun idee komt niet over zoals gehoopt.
Mijn Springsteen-methodiek helpt je om dieper te beginnen en hoger te eindigen. You can’t start a fire without a spark.

Kickstart jouw creatieve project

Begin met de 5 juiste vragen

Om hoger te eindigen, moet je dieper beginnen. Dus geef je nu nog vage idee de beste start met de 5 kickstartvragen.

Ze vormen de kern van mijn Springsteen-methode. Met deze vragen ontketen je de stuwkracht van je idee. Zodat je project straks het applaus krijgt dat het verdient.

Wat anderen over mij zeggen

”Jennemieke maakt helder wat de kracht en de kern van je project is. En ze maakt het concreet en toegankelijk.”
”Het is fijn bouwen met Jennemieke. Ze heeft veel kennis, is eerlijk en weet waar het om draait.”
“Jennemieke heeft een heel eigen geluid. Dat zit ‘m vooral in haar stem. En ze vertelt mooie verhalen.”
”Jennemieke neemt verantwoordelijkheid, laat dingen niet in de soep lopen. Verbergt niks. Kan alles bedenken en maken. Van kastjes tot muziek tot tuinen tot boeken tot websites en meer. Ze is gevoelig in de zin dat niets haar ontgaat.”
“Volledig zichzelf. Bescheiden, kwetsbaar en een powervrouw tegelijk.”

MENSEN DIE IK BEWONDER

STING
De schoonheid en mystiek van zijn liedjes vind ik schitterend. Voor de manier waarop hij het hele potentieel van zijn muzikale talent weet te benutten, maak ik een diepe buiging.
ES DEVLIN
Decorontwerper voor o.a. U2, Beyonce, Muse. Maakt ongelooflijk, magisch werk. Heeft de vrijheid om zonder terughoudendheid te creëren. Dat je het zó kunt laten stromen: wow.
TOON SNIJDERS
M’n eigen pa. Verongelukte in 1981, ik heb hem nooit leren kennen. Maar de liefde die hij te geven had, voel ik tig jaar na dato via anderen als ze over hem vertellen. Ik hoop dat ik net zoveel te geven heb.
PAUL McCARTNEY
Dat een mens van vlees en bloed zo’n legende kan worden, puur op basis van zijn creatieve vermogens. Inspirerend. Maakte hem ooit mee tijdens een concert. Een jonge geest in een versleten jas.