Het verhaal van Jenne

Ik ben Jennemieke Snijders (bijnaam: Jenne). Mensen die me kennen, gebruiken twee woorden om me te omschrijven: creatief en muzikaal. Twee talenten lijken een groot voordeel, maar ze leidden tot voor kort vooral tot grote onzekerheid en veel zelftwijfel. Ik wist niet hoe ik die talenten moest hanteren. Blijkbaar had ik iets te leren...

Maak een keuze: muziek/creatief
Mensen die mij al langer kennen, weten dat ik van alles gedaan heb in mijn werkleven. De ene keer zat ik op het spoor van de muziek, de andere keer op het spoor van de creativiteit. Ik heb gewerkt als muziekjuf, zangcoach en dirigent, maar ook als grafisch ontwerper, webbouwer en conceptontwikkelaar. Ben opgeleid aan het Conservatorium van Maastricht, maar ook als conceptontwikkelaar aan Fontys Communicatie.

Doe normaal
Dit switchen tussen dan weer iets doen met het ene talent en dan weer met het andere, maakte onzeker. Het werd telkens ingefluisterd door de overtuiging dat ik een keuze moest maken. Om voor de buitenwereld een normaal mens te zijn, die gewoon het werk doet waar zij voor is opgeleid. Daardoor raakte ik telkens in dezelfde cirkel. Zat ik op het spoor van de muziek, dan ontstond aan de kant van de conceptontwikkeling een gevoel van leegte. En vice versa.

Aai over de bol
Daarnaast gebruikte ik mijn talenten om mijn onzekerheid te stelpen: zolang ik maar mooie dingen maakte voor andere mensen, kreeg ik een aai over mijn bol. Ik maakte niet wat ik zelf wilde maken. Uit angst om af te wijken. Want creativiteit maakt anders (dat is hét kenmerk natuurlijk).

Verbinding is de bron
Na jaren van hoppen van het ene naar het andere spoor, begreep ik in 2019 eindelijk dat beide talenten uit dezelfde bron komen. Muziek en creativiteit zijn hetzelfde. Ze brengen verbinding op gang. En die verbinding begint bij luisteren naar je eigen innerlijke stem. Dát is de bron van talent.

Het nieuwe hokje
In 2019 ging het roer om. Anno nu creëer ik wat ik zelf graag had gehad in mijn leven: zaken die verbinding op gang brengen. In de breedste zin van het woord. Bijvoorbeeld

  • Conceptontwikkelingsmethodes die creatieve geesten verbinden met hun eigen creatiekracht
  • Muziekprojecten die mensen onderling verbinden
  • Songs waarmee ik mijn muzikale en creatieve talenten verenig

 

Energie en impact
Creëren, muziek maken of zingen vanuit je innerlijke creatiedrang is altijd spannend. Het oordeel van anderen wacht op je. Maar laat dat je niet tegenhouden! In de loop der jaren heb ik geleerd dat het altijd de moeite waard is. Als je ergens veel energie voor voelt om het te maken, maakt het dan. Want juist deze projecten hebben de meeste impact, zo blijkt. Blijkbaar is wat we van binnenuit willen maken het mooiste wat we te bieden hebben.

Met Tinksel hoop ik je te inspireren om dat wat van binnen zit naar buiten te brengen. Val dood oordelen. Leve jouw creatiekracht!

”Jennemieke is voor mij de koningin van de verbinding. Ze neemt verantwoordelijkheid, laat dingen niet in de soep lopen. Verbergt niks. Kan alles bedenken en maken. Ze is gevoelig in de zin dat niets haar ontgaat.”
”Jennemieke maakt helder wat de kracht en de kern van je project is. En ze maakt het concreet en toegankelijk.”
“Jennemieke heeft een heel eigen geluid. Dat zit ‘m in haar stem. En ze vertelt mooie verhalen.”
”Het is fijn bouwen met Jennemieke. Ze heeft veel kennis, is eerlijk en weet waar het om draait.”
“Volledig zichzelf. Bescheiden, kwetsbaar en een powervrouw tegelijk.”

mensen die ik bewonder

STING
De schoonheid en mystiek van zijn liedjes vind ik schitterend. Voor de manier waarop hij het hele potentieel van zijn muzikale talent weet te benutten, maak ik een diepe buiging.
ES DEVLIN
Decorontwerper voor o.a. U2, Beyonce, Muse. Maakt ongelooflijk, magisch werk. Heeft de vrijheid om zonder terughoudendheid te creëren. Dat je het zó kunt laten stromen: wow.
TOON SNIJDERS
M’n eigen pa. Verongelukte in 1981, ik heb hem nooit leren kennen. Maar de liefde die hij te geven had, voel ik tig jaar na dato via anderen als ze over hem vertellen. Ik hoop dat ik net zoveel te geven heb.
PAUL McCARTNEY
Dat een mens van vlees en bloed zo’n legende kan worden, puur op basis van zijn creatieve vermogens. Inspirerend. Maakte hem ooit mee tijdens een concert. Een jonge geest in een versleten jas.