Zo werkt de Handige Invulwebsite

De Handige Invulwebsite is als een appeltaartmix. Tinksel zorgt voor de belangrijkste ingrediënten. Maar je bakt de appeltaart zelf. En je weet zeker dat ie in de smaak valt.

Wil je goed begrijpen hoe het werkt? Bekijk dan eerst de Invulwebsite in z'n geheel. Zodat je ziet wat je precies krijgt. Kom dan hier terug en lees verder.

1. Je krijgt een kopie van de Invulwebsite op je eigen domeinnaam

De site is gebouwd in Wordpress. Je logt in met je eigen gebruikersnaam en wachtwoord om te bewerken.

Tinksel heeft al een aantal keuzes voor je gemaakt. De template is al gekozen, de fijnste plugins zijn geïnstalleerd en de meest voorkomende pagina's staan klaar. Ze zijn gevuld met de 24 bouwstenen die thuishoren in elke website.

2. Personaliseer zelf de vormgeving van je site

Je vervangt het logo door je eigen logo. Je past de kleuren en lettertypes aan naar je eigen huisstijl. En je vervangt de adresgegevens onderin met die van jezelf. Je kunt ook alle achtergrondfoto's en -kleuren wijzigen.

Wordpress werkt lekker flexibel. Je kunt alles naar je eigen smaak aanpassen.

3. Vervang de 24 bouwstenen met je eigen teksten en foto's

De Invulwebsite helpt je om de juiste inhoud op de juiste plek te plaatsen. Daarnaast heb je waarschijnlijk teksten of foto's die niet onder de 24 bouwstenen vallen. Je integreert ze makkelijk op de plaatsen waar jij wilt.

Da's het fijne van Wordpress. Je kunt pagina's aanmaken en indelen zoals je zelf wilt. Je kunt zelfs besluiten om de invulpagina's niet te gebruiken en de website volledig naar eigen inzicht in te delen.

4. Vervang de SEO-teksten door die van jezelf

SEO staat voor Search Engine Optimalisation.

Iedereen wil gevonden worden op Google. Dus doe je er goed aan om de SEO-teksten en -afbeeldingen te vervangen door die van jezelf.

5. Pas de menu-items aan

Pas de titels van menu-items aan naar je eigen wensen. Zoals home, contact, blog of over jou. Heb je meer menu-items nodig dan waarin de Invulwebsite voorziet? Je kunt ze onbeperkt aanmaken.

Ben je klaar? Stuur dan Jennemieke een mailtje om het voorblad te verwijderen. En hoppa! Je bent online.

Jennemieke Snijders, bedenker van de Handige Invulwebsite:
"Ik vertel je in de bijbehorende videootjes hoe je alle aanpassingen doet. Dat scheelt je veel zoektijd. Iedereen kan het, als je weet waar je moet zijn. En kom je er toch niet uit, dan mag je me altijd mailen."

Benieuwd wat je er zelf van kunt maken?