Hoe laat je kleine ideetjes uitgroeien naar een sterk lied?

Je hebt wel kleine muzikale ideetjes, maar weet eigenlijk niet hoe je ermee verder komt. Je zit wel vaker geïnspireerd achter je instrument, maar veel van die momenten gaan ongebruikt voorbij. Je hikt aan tegen de onzekerheid die een liedje schrijven met zich meebrengt - zonder goed plan en zonder garantie op succes. Waarom zou je er aan beginnen?

Cursus songwriting

Talent wil gezien worden

Loop je vast in het schrijven aan je eigen liedjes, dan ontneem je jezelf de kans om je eigen muzikale en creatieve talenten te ontdekken en ontwikkelen. Jouw potentieel blijft ongezien. Maar ja... het schrijven van een liedje is niet persé makkelijk. En hoe blijf je lekker op dreef?

Het Songwriting Creatiewiel helpt je om op een succesvolle manier:

  • Kleine ideetjes uit te laten groeien naar een sterke song
  • Meer grip te krijgen op inspiratie
  • Telkens te weten wat je volgende creatie-stap zal zijn
  • Je creativiteit op gang te houden tot je song klaar is
  • Sterke liedjes te schrijven die blijven plakken in het brein van je luisteraars
  • Geïnspireerd te blijven werken aan een goed liedje dat helemaal klopt
Cursus songwriting

Hoe werkt het?

Het Songwriting Creatiewiel bestaat uit twee onderdelen die nauw met elkaar samenhangen:

  1. De Bouwstenen: in de 5 ringen vind je de bouwstenen die je nodig hebt om een sterke song te bouwen. Bijvoorbeeld 'Title', 'Chords' of 'Lyrics'. De bouwstenen geven je inzicht in waar je staat in het Creatiewiel.
  2. De Songwriting Tools: op de randen van de ringen vind je de gereedschappen waarmee je zelf de bouwstenen creëert. Ze helpen je om van de ene ring in de andere te komen.

Wat maakt dat het Creatiewiel werkt?

Op cruciale overgangsmomenten waar de kans groot is dat het schrijfproces vastloopt, krijg je de juiste gereedschappen toegeschoven. Zo blijft het Creatiewiel draaien. Het Creatiewiel is dus gemaakt om jouw creatieve proces in beweging te houden en om de leverancier van ideeën - je onderbewuste - continu betrokken te houden.

Het werkt niet als een rechtlijnig stappenplan, maar vanuit een alomvattende benadering. Dat is nodig ook, want het schrijven van een lied is een bezigheid van het breindeel dat onlogische verbanden legt. Je creativiteit stroomt gewoon lekkerder als het zijn eigen pad mag volgen.

Je bouwt continu rondom je eigen inspiratie. Zo kom je tot een sterke song die de kern overbrengt.