Wat is Project Groot?

Project Groot is een uniek beeldproject voor mensen die graag filmen, fotograferen of ontwerpen.

Je gaat in 12 bijeenkomsten een eigen video-installatie maken. Dat doe je voor het jubileumconcert Groot van Erato.

Je video-installatie wordt live vertoond op een enorm led-scherm. Er worden 1100 bezoekers verwacht.

Wat is een video-installatie?

Een video-installatie is een kunstwerk waarin één of meerdere videomonitoren een rol spelen. Ook de opstelling in de ruimte is belangrijk. Eventueel in combinatie met de mensen in die ruimte.

Project Groot is geïnspireerd op video-installaties zoals ze vertoond worden tijdens de grootste popconcerten ter wereld. Bijvoorbeeld bij die van Muse, Beyoncé, Lady Gaga en U2.

Wees gerust! Die video-installatie hoeft niet in één keer af.

Je werkt stap voor stap toe naar het eindresultaat. Creatieveling Jennemieke Snijders begeleidt en inspireert je om er je eigen ding van te maken.

Je werkt in 12 bijeenkomsten toe naar het eindresultaat

Je ontwerpt je video-installatie stap voor stap. Alles gaat in kleine porties. Jennemieke helpt je om zelf het slimste creatie-pad te bewandelen.

Je kiest zelf een nummer uit het repertoire van Erato

Het repertoire van het concert is al bekend. De grootste popartiesten ter wereld zijn de leidraad geweest bij de nummerkeuze. Denk bijvoorbeeld aan Adèle, Bruce Springsteen, Lady Gaga en Ed Sheeran. Je gaat een video-installatie maken bij het nummer waar jij iets voor voelt. Of waar je iets bij ziet.

Je doet inspiratie op bij de grootste stage designers van de wereld

Tijdens de bijeenkomsten bekijk en analyseer je samen de mooiste video-installaties van de grootste concerten ter wereld. Bijvoorbeeld voor U2, Beyoncé en Muse. Dat inspireert je om je eigen ideeën te krijgen.

De ogen van Adèle in groot formaat. Het filmen van deze beelden zal niet ingewikkeld geweest zijn. Het gaat om het idee erachter.

Je leert om je eigen ideeën te vertalen naar beelden

We staan uitgebreid stil bij hoe je sterke, theatrale beelden maakt en vooral: hoe je die inzichten simpel kunt toepassen in je eigen beelden. Door er mee bezig te zijn, ontwikkel je je eigen stijl.

Je gaat aan de slag met een storyboard, montage en nabewerking

Bij een video-installatie horen specifieke creatieve gereedschappen. Je gaat aan de slag met Adobe Première Pro, de standaard software voor videomakers.

Je doet het creatieve werk in kleine porties

Het project is laagdrempelig. De bijeenkomsten zijn volgens het principe flipping the classroom. Het grootste deel van het creatieve werk doe je tijdens de bijeenkomsten. Want thuis komt het er vaak toch niet van.

Jennemieke Snijders is je begeleider tijdens de 12 bijeenkomsten:
"Muziekprojecten zijn er genoeg in de regio. Maar voor beeldmakers zijn er weinig podia. Terwijl het in en rond Asten en Someren stikt van de mensen die mooie beelden kunnen maken. Het leek mij leuk om daar eens een creatief project voor te organiseren. Samen met Erato, waar muziek en beeld met elkaar gecombineerd worden. Wat wil je nog meer? Écht een unieke uitdaging. Met gelijkgestemden samen iets moois neerzetten.

The Joshua Tree tijdens een concert van U2. Het led-scherm bij Erato zal kleiner zijn, maar nog steeds groot genoeg om hoog boven het publiek uit te torenen.

Wie mogen meedoen?

Spreekt het idee je aan en voel je enthousiasme? Heb je zin in een creatieve uitdaging en wil je jezelf verbazen? Dan ben je de geschikte kandidaat.

Het maakt daarbij niet uit of je een beginnende of gevorderde beeldmaker bent. Het enige wat je nodig hebt, zijn goeie ideeën en zin om er iets moois van te maken. Dus voel je welkom.

Benieuwd hoe het in z'n werk gaat?