De Nacht van de Songwriter

cursus en voorstelling

De Nacht van de Songwriter is gebouwd om muziek van een andere kant te ervaren.

 

De Nacht begint met een vraag
De vragensteller heeft een chronische ernstig fysieke beperking. Ze zoekt naar nieuwe manieren om toch plezier te halen uit het leven. Zij denkt dat bezig zijn met haar eigen creativiteit kan helpen. Ze wil leren om liedjes te schrijven. Maar hoe?

Zo ontstaat de cursus Songwriting
Leer in 10 lessen om een liedje te schrijven. Om elkaar te inspireren, wordt het een groepscursus. De cursisten leren welke bouwstenen je nodig hebt om een liedje te creëren. En hoe je die bouwstenen zelf kunt creëren met je eigen blote hoofd. Los van het genre waarin je wilt schrijven. Met behulp van handige creatietools.

De cursus eindigt met de Nacht van de Songwriter
Een doel geeft creatiekracht. Dus krijgen de cursisten een voorstelling in het vooruitzicht. Ze mogen elk 10 mensen uitnodigen. Tijdens deze voorstelling brengen de cursisten hun eigen liedje ten gehore. Ze vertellen over de blokkades die ze onderweg zijn tegengekomen. En hoe ze eroverheen zijn gesprongen. Alleen of met hulp van de andere cursisten.

Daarnaast wordt de wereld van songwriting belicht
Hoe steekt een liedje in elkaar? Wat maakt een liedje sterk? Wat is een goeie titel? Mensen uit het publiek delen hun favoriete nummers. En ze vertellen welk instrument ze altijd graag hadden willen spelen en waarom. Het wordt een geslaagde Nacht.

Het cursusmateriaal is samengevat in een boek. Het heet De Kunst van Songwriting – 21 creatietools die elke songwriter moet kennen. De bijbehorende online cursus is in de maak.