Basiscursus Fotografie

voor iedereen die wil leren om mooie foto’s te maken

“Ik wil mooie foto’s maken.”

Hoe doe je dat? Waar moet je op letten? Hoe zit dat met techniek? Je leert het tijdens de Basiscursus Fotografie. Die start op zaterdag 9 januari 2021 in Asten-Heusden.

Voor wie is deze cursus?

De cursus is bedoeld voor iedereen die wil leren om mooie foto’s te maken met een spiegelreflexcamera. Het is een echte doe-cursus.

De cursus is geschikt voor beginners, die willen ontdekken of fotograferen iets voor ze is. Maar ook voor mensen die al wat langer fotograferen. Zie de cursus als een date met je fotograferende zelf. Creatief plezier op een vast tijdstip.

Wat leer je tijdens de cursus?

Je leert ten eerste om goed te kijken. ‘Wat wil ik laten zien?’ Kun je die vraag beantwoorden, dan ben je al een halve goede fotograaf.

Vervolgens leer je de basisprincipes kennen

Je krijgt elke les een basisprincipe voorgeschoteld. Dit principe geldt voor alle soorten fotografie (portret, natuur, architectuur, etc). Je krijgt veel voorbeelden te zien. Denk aan compositie, kleurgebruik etc.

Vervolgens ga je elke les met een basisprincipe aan de slag. Tijdens de les met je toestel op pad dus. Je krijgt geen huiswerk.

De praktijk staat voorop

Je leert over techniek, bijvoorbeeld over diafragma en sluitertijd. Maar wel op een creatieve manier. Wanneer pas je welke techniek toe? In welke situaties gebruik je een lange sluitertijd of een groot diafragma?

Je doet alles tijdens de cursustijd. Fotograferen is dóen. Je gevoel voor het maken van mooie foto’s zal groeien.