Boek: de kunst van songwriting

muziekboek

De Kunst Van Songwriting is een boek met de 21 beste creatietools voor songwriters.

 

 

Jennemieke vertelt waarom ze dit boek schreef:
"De Kunst Van Songwriting is geboren uit mijn eigen creatiefrustratie. Rond 2010 begon ik met songwriting. Maar ik liep continu tegen creatieve blokkades aan. M’n innerlijke criticus bleef me bestoken met kun je niet en wat denk je wel. Hoe moest ik omgaan met de belemmerende kant van creativiteit en muzikaliteit? Dat had ik niet geleerd op het conservatorium. En ook niet op de school voor conceptontwikkeling."

"Om die innerlijke criticus te omzeilen, ging ik op zoek naar manieren om mijn creativiteit draaiende te houden. Zodat ik in beweging kon blijven. Zo zou de innerlijke criticus geen kans krijgen. Ik las alles over songwriting. Wat al die Engelstalige boeken vertellen, is hoe een liedje in elkaar steekt."

"Maar waar ik geen antwoord op kreeg, was op de vraag hoe ik mijn creativiteit draaiende kon houden. Al die boeken vertelden me welke bouwstenen ik moest maken. Maar niet hoe ik dat dan deed. Ze gaven geen grip op het creatieve proces."

"Lezend en studerend zag ik steeds meer overeenkomsten tussen songwriting en conceptontwikkeling. In de conceptontwikkeling is het gebruik van creatietools normaal. Zo kwam ik op het idee om creatietools uit de gereedschapskist van de conceptontwikkelaar op de werkbank van de songwriter te zetten. Waar de standaard creatietools niet voldeden, sleep ik ze bij of bedacht ik nieuwe. Zo is dit boek in de loop der jaren gegroeid."

"Verbinding maken is voor mij het grote doel van zowel songwriting als conceptontwikkeling. Als het je lukt om liedjes te creëren, die de verbinding maken tussen je binnenste en dat van de ander, dan heb je goud in handen. Als dit boek maar een beetje mag helpen om dat goud in andere songwriters te delven, dan ben ik blij."

 

 

Het boek is inmiddels vertaald naar het Engels onder de titel 'Fire Up Your Songwriting'. Bekijk de Engelse variant via Amazon >

Meer weten?
Bekijk het boek via Bol.com >