Tuin voor Groentjes

groenconcept

Tinksel ontwerpt o.a. belevingstuinen en groene kantoorruimtes. De liefde voor belevingstuinen begon ooit met het groenconcept Tuin voor Groentjes. Dat concept begon als experiment dat uit zijn voegen groeide. Lees hieronder hoe dat ging. En waarom Jenne inmiddels alleen nog maar tuinen ontwerpt voor specifieke doelgroepen.

Een aantal jaar geleden ziet Jenne veel mensen stoeien met hun eigen tuin
Ze willen ‘m zelf aanleggen, maar lopen tegen bottlenecks aan. Ze weten vaak wel ongeveer wat ze willen, maar niet precies. En ze hebben geen kaas gegeten van plantjes. Dat remt.

Jenne bedenkt daarom Tuin voor Groentjes
Tuin voor Groentjes ontstaat vanuit de intentie om mensen te helpen om makkelijker van idee tot tuin te komen. Jenne bedenkt het concept uit liefde voor groene belevingen die aansluiten bij de innerlijke wensen van mensen.

Tuin voor Groentjes helpt mensen om hun eigen tuinideeën uit hun hoofd te toveren
Ze maken zelf een online moodboard en vullen zelf de lijst van eisen in. Vervolgens maakt een tuinontwerper een ontwerp inclusief beplantingsplan. De plantjes worden thuis geleverd. Mensen hebben zo alle ingrediënten in huis om zelf hun tuin aan te leggen. Na de aanleg krijgen ze een onderhoudskalender. Want die plantjes moeten natuurlijk wel gezond en mooi blijven.

Het concept slaat aan
Binnen de kortste keren loopt Jenne over van de opdrachten. Ze ontwerpt fulltime tuinen voor particulieren. Dat was niet helemaal de bedoeling. Voor Jenne te eenzijdig. Ze had het concept vooral bedacht om haar liefde voor groene belevingen om te zetten in iets van waarde. Experiment geslaagd. Drie jaar na dato stopt ze met Tuin voor Groentjes.

Nog wel belevingstuinen en kantoortuinen
Jenne ontwerpt nog steeds tuinen, maar alleen als deze een ‘communicatief’ doel hebben. Wil jij een belevingstuin aanleggen voor een specifieke doelgroep? Of overweeg je om je kantoorruimte uit te breiden met een rustgevende kantoortuin waarin het fijn werken is? Tinksel helpt je graag aan een ontwerp dat past bij je wensen, mensen en budget.

Lees hier hoe een Tinkseltraject voor een belevingstuin of kantoortuin eruit ziet >